אימונוהיסטוכימיה 28.11.2024

הקשר בין מוטציות MMR (ב-NGS) לבין חסר חלבון MMR (באימונוהיסטוכימיה) במגוון גידולים

עיכוב PD-1 יעיל בחולים עם גידולים מסוג dMMR באופן אגנוסטי לגידול. פרט לגידולים ממקור מעי גס, בדיקות dMMR על ידי אימונוהיסטוכימיה אינן מבוצעות באופן שגרתי. ריצוף NGS עבור שינויים גנומיים סומטיים מבוצע לעתים קרובות בסוגי גידולים שונים

החוקרים שיערו כי NGS יזהה חולים עם שינויים בגנים MMR, וכי לחולים אלה יהיו שיעורים גבוהים יותר של אובדן חלבון MMR על ידי IHC. זה יתמוך בתועלת של בדיקת רפלקס IHC לאחר NGS והתאמה פוטנציאלית לאפשרויות טיפוליות מאושרות במעכבי בקרה חיסונית.

15,701 חולים עם גידולים מוצקים בצעו בדיקת NGS המכסה את הגנים MMR, ו-4,994 חולים קיבלו גם IHC וגם NGS. תוצאות הריצוף נותחו לאיתור מוטציות בגנים MMR, התפלגות סוג הגידול והתאמה לתוצאות IHC כאשר הן זמינות.

698 (4.4%) חולים סבלו ממוטציות באחד הגנים של MMR. מוטציות נמצאו בכל סוגי הגידולים.

317 (6.3%) מתוך 4,994 מטופלים עם בדיקת IHC וגם NGS הראו אובדן IHC עבור חלבון MMR אחד לפחות.

ל-33.8% מהחולים עם מוטציות MMR היה dMMR בבדיקת IHC, בהשוואה ל-4.4% חולים ללא מוטציות (P<.001).

מסקנה: מוטציות בגנים MMR נמצאות במספר סוגי גידולים שבהם בדיקת IHC אינה שגרתית. בדיקת רפלקס IHC של חולים הנושאים מוטציות בגן MMR עשויה לזהות יותר חולים עם dMMR ואפשרויות טיפול מותאמות. עם זאת, יש צורך בבדיקת IHC ייעודית כדי לזהות את רוב החולים. 

מקור:

Vijaykumar R. Holla et al., Genomic Alterations in DNA Mismatch Repair Genes Across Different Cancer Types. JCO Precis Oncol 8, e2400419(2024).

נושאים קשורים:  אימונוהיסטוכימיה,  MMR,  NGS
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו